Betonmixers UltraEco

Stetter Logo

De betonmixers van Stetter uit de Ultra Eco Line

Met de nieuwe UltraEco presenteert Schwing-Stetter een truckmixerbody die is geoptimaliseerd om het extra gewicht van EURO 6-vrachtwagens te compenseren en tegelijkertijd een mijlpaal te stellen in het ontwerp op lichtgewicht mixers. De EURO 6-verordening is sinds begin 2014 van kracht en stelt aanzienlijk lagere emissienormen vast voor Nox en roetdeeltjes. Maar de benodigde uitlaatgastechnologie (inclusief SCR-katalysator om Nox te verminderen en fijnstoffilters om roet uit te filteren) betekent dat de vrachtwagens een hoger eigen gewicht hebben. Dat gaat ten koste van de mogelijke lading in vergelijking met EURO 5-trucks.

Om te zorgen dat lagere emissieniveaus niet resulteren in lagere lading, hebben de ingenieurs van Schwing-Stetter de UltraEco-mixer ontwikkeld met een extreem laag eigen gewicht van slechts 3.250 kg om de extra 300 kg vrachtwagengewicht te compenseren (EURO 6 vergeleken met EURO 5).
Het voordeel voor de wagenparkexploitant is duidelijk, omdat het nog steeds mogelijk is om een ​​volledige 8 m3 lading (betondichtheid 2.35t / m3) te vervoeren en daardoor dezelfde inkomsten te behalen, maar met de lagere motoremissie.

UltraEco – De nieuwe trend in lichtgewicht vrachtwagenmixers!

Betonmixer van Stetter Ultra Eco Line
UltraEcoLine

UltraEco hoogtepunten:

  • gegarandeerde capaciteit van 8 m3 vers beton dankzij nieuw ontwerp in de trommelgeometrie
  • geoptimaliseerd ontwerp voor een laag eigen gewicht plus een breed scala aan lichtgewicht opties
  • gebruik van hoogwaardig staal voor een maximale levensduur van de trommel (400 HB Brinell), mixerspiralen en spiraalrandbescherming (500 HB Brinell)
  • lage onderhoudskosten dankzij ZF CML Ecomix II-versnellingsbak met levenslange olievulling
  • brandstofbesparing en vermindering van slijtage bij gebruik van de optionele Stetter-SMART-bediening

 

 

Technische gegevens Stetter betonmixer Ultra Eco Line
Technische gegevens
Download brochure betonmixer Stetter Ultra Eco Line
Download brochure